Programski sustav za biomehaničku vagu : završni rad - Kovačić, Zrinka (Z. Kovačić, 2016)
Sažetak na hrvatskom: Biomehanička vaga je uređaj koja služi za dinamičko praćenje posture i raspodjele težine ljudskog tijela tijekom mirnog stajanja ili vježbanja na vagi. Pružanjem boljeg uvida u funkcioniranje ljudskog lokomotornog sustava, vaga ima široku primjenu kao dijagnostički i rehabilitacijski alat u medicinskim granama poput fizioterapije, sportske medicine, biomehanike. Glavni cilj ovog rada je razvoj korisničkog sustava za biomehaničku vagu koristeći programski alat LabVIEW. Razvijeni programski sustav obuhvaća obradu, prikaz i pohranu podataka sa senzora u realnom vremenu te rad s bazom podataka pacijenata. Osim toga, sustav ima i mogućnost sinkrone pohrane video snimke ispitanika tijekom mjerenja.