Modificiranje algoritama za zbrinjavanje memorije u Jikes RVM-u : završni rad - Križan, Tomislav (T. Križan, 2016)
Sažetak na hrvatskom: Analiza istraživačkog virtualnog stroja Jikes RVM i modula MMTk, izgradnja sakupljača označi-oslobodi u sklopu Jikes RVM-a i MMTk-a, te modifikacija tog sakupljača iz iterativnog u rekurzivni označi-oslobodi sakupljač.