Analiza stabilnosti elektroenergetskog sustava pri malim poremećajima : diplomski rad - Kos, Matija (M. Kos, 2017)
Sažetak na hrvatskom: Analiza EES-a pri malim poremećajima provedena je na primjeru IEEE mreže sa 9 sabirnica. Predstavljen je postupak modeliranja elemenata EES-a, linearizacija sustava, modalna analiza EES-a te naposlijetku primjer analize u programu PSS/E na spomenutoj mreži. Modeli elemenata EES-a uključuju sinkroni generator, uzbudni sustav, stabilizator sustava, pogonski sustav, turbinski regulator, model vjetroagregata tipa 3 i općenite modele potrošnje.