Simulacija fluida tehnikom SPH : završni rad - Kos, Jurij (J. Kos, 2018)
Sažetak na hrvatskom: Ovaj rad se bavi simulacijom fluida u stvarnom vremenu. Opisani su Eulerov i Lagrangeov fluid, njihove prednosti i nedostaci. Detaljnije je opisana metoda hidrodinamike zaglađujućih čestica, interpolacijska metoda koja fluid opisuje skupinom diskretnih čestica. Ovom metodom ostvarena je simulacija nestlačivog fluida. Za implementaciju je korišten programski jezik c++ i biblioteke glfw, glm i ImGui. U radu su opisani najvažniji dijelovi programskog koda i utjecaji parametara na rezultate simulacije.