Kriptografske funkcije za Arduino platformu : završni rad - Kovačić, Luka (L. Kovačić, 2016)
Sažetak na hrvatskom: U završnom radu su opisani osnovni kriptografskih algoritmi koji se mogu primijeniti na Arduino platformi u okolini Interneta stvari. Provedena je vremenska analiza dostupnih implementacija. Objašnjeni su osnovni pojmovi potrebni za razumijevanje ovog rada i za upoznavanje s Internet stvari i kriptografijom. Nakon osnovnih pojmova nešto su detaljnije opisani određeni simetrični kriptosustavi i provedena njihova vremenska analiza. Kasnije se ukratko opisuju najvažniji algoritmi za izračunavanje sažetaka poruke i prikazuje rezultate provedene vremenske analize. Na kraju rad prikazuje se važnost slučajnih brojeva u kriptografiji, pojavu problema pri generiranju slučajnih brojeva na računalu i vremensku analizu određenih funkcija.