Modeliranje i simulacija prometnih tokova u bežičnim lokalnim mrežama : završni rad - Kopić, Darko (D. Kopić, 2018)
Sažetak na hrvatskom: Cilj ovog rada je modeliranje i simulacija prometnih tokova u bežičnim lokalnim mrežama. Bežične lokalne mreže omogućavaju komunikacije velikih brzina unutar manjih područja pokrivanja. Detaljno je objašnjena arhitektura web aplikacije (klijent-poslužitelj), te njezino korištenje u izradi ove aplikacije. Opisane su i razdiobe slučajnih varijabli koje su korištene za slanje zahtjeva od strane klijenta prema poslužitelju, a to su: uniformna, eksponencijalna i Poisson-ova. Implementacija ove web aplikacije je izrađena pomoću razvojne okoline Eclipse, koristeći programske jezike Java i JavaScript, te jednu od glavnih JavaScript biblioteka jQuery. Za dizajn korisničkog sučelja korišteni su HTML i CSS. Ova web aplikacija je spremna za korištenje i ima mogućnost nadogradnje.