Planiranje razvoja prijenosne mreže : diplomski rad - Kopecki, Filip (F. Kopecki, 2018)
Sažetak na hrvatskom: U ovom radu je razmatrano planiranje razvoja prijenosne mreže za što je korišten izmjenični model. Model je formuliran na dvije razine, donju i gornju. U donjoj razini prikazani su tokovi snaga i čišćenje tržišta, a u gornjoj se odlučuje o optimalnom ulaganju u razvoj mreže. Kako bi se model mogao računalno riješiti uz pomoć KKT uvjeta je sveden na jednu razinu. Konačno, model je primijenjen na testnu mrežu gdje je kroz nekoliko slučajeva pokazano u kojim uvjetima je isplativo investirati u njeno proširenje.