Izrada igre upotrebom WebGLa : završni rad - Gelemanović, Mladen (M. Gelemanović, 2016)
Sažetak na hrvatskom: Ovaj rad razmatra primjenu programskog sučelja WebGL za izradu video igara koje se izvode na internetskim stranicama. Rezultat rada je 2D platformerska igra. Napravljena igra podržava korištenje programa za sjenčanje, tekstura, animacije, primjenu gravitacije na objekte, detekciju sudara, izbornike i izradu vlastitih scena igre. Implementiran je igrač koji može trčati i skakati po sceni, razne vrste neprijatelja koje pokušavaju ozlijediti glavnog lika, objekti koje igrač može sakupljati radi određene dobiti i objekti okoline koji uvode dodatnu razinu izazova u igru. Teksture korištene u igri dostupne su besplatno sa Interneta.