Modernizacija sustava upravljanja valjačkog stana : završni rad - Kovačević, Marko (M. Kovačević, 2016)
Sažetak na hrvatskom: U radu je dan fizikalni opis procesa hladnog valjanja metala te su izloženi funkcionalni dijelovi postrojenja kako bi se na temelju toga realizirao novi sustav upravljanja. Opisani senzori i aktuatori koji čine postrojenje. Glavna problematika je savijanje radnih valjaka i kontrola željenih procesnih veličina. Upravljanje je realizirano Siemensovom opremom programabilnih kontrolera. Korisničko sučelje postrojenja napravljeno je u svrhu lakšeg nadgledanja postrojenja od strane operatera, što je napravljeno koristeći alat WinCC.