Detekcija igrača u video zapisima sportskih utakmica : diplomski rad - Kontić, Filip (F. Kontić, 2017)
Sažetak na hrvatskom: U radu je prezentiran algoritam praćenja igrača na video sekvencama sportskih utakmica sa jednom stacionarnom kamerom. Svaki korak je detaljno opisan: oduzimanje pozadine, otklanjanje šuma, praćenje igrača. Algoritam je u stanju autonomno pratiti igrače na video snimci uz prethodno namještanje parametara uz značajne pogreške. Prikazani su i rezultati rada algoritma na snimkama dvije utakmice. U zaključku su ukratko navedeni glavni razlozi zbog kojih dolazi do grešaka te je navedeno nekoliko mogućih rješenja na kojima bi se moglo raditi u budućnosti.