Razvoj igre pomoću pokretačkog sustava Unity : završni rad - Konecki, Fran (F. Konecki, 2018)
Sažetak na hrvatskom: Zadatak je bio razviti 3D igru koristeći pokretački sustav Unity. Igra se sastoji od dvije razine u kojima igrač mora pronaći skrivene predmete i poraziti neprijatelje. Razvoj igre započet je modeliranjem likova i okoline, što se pokazalo vrlo vremenski zahtjevnim. Uz same modele, bilo je potrebno kreirati animacije i interakciju likova. Neprijateljskim likovima je dodana mogućnost detektiranja zapreka i igraćeg lika korištenjem algoritma bacanja zrake, koji su implementirani u njihovim skriptama. Baza podataka se koristi za autentifikaciju igrača i spremanje postignutih bodova. Baza je prvo kreirana lokalno, a zatim je postavljena na besplatnog poslužitelja. Operacije nad bazom vrše se kroz PHP skripte, koje se nalaze na poslužitelju i pozivaju se iz pokretačkog sustava.