Vizualizacija algoritama i struktura podataka : diplomski rad - Končurat, Mateja (M. Končurat, 2016)
Sažetak na hrvatskom: Zadatak diplomskog rada bila je vizualizacija algoritama i struktura podataka. Program je napravljen kao Windows desktop aplikacija u programskom jeziku C++. Od algoritama su implementirani su algoritmi sortiranja, binarna pretraga, razni rekurzivni algoritmi poput fibonaccijevih brojeva, euklidovog algoritma i računanja faktorijela. Od struktura podataka implementirana su stabla, red, liste, gomila i stog. Kod svakog algoritma je jednak onome sa kolegija Algoritmi i strukture podataka a izmijenjen je jedino tip podataka. Tip podataka je klasa koja u konstruktoru sadrži kod koji omogućuje iscrtavanje svakog elementa. Program se izvršava kroz debugger korak po korak, a razina detalja ovisi o točki prekida, odnosno breakpointu. Cilj ovog diplomskog rada je olakšavanje studentima razumijevanje osnovnih algoritama i načina njihovog izvođenja.