Razvoj digitalnog upravljačkog uređaja za Laboratorij učinske elektronike : završni rad - Komorski, Matija (M. Komorski, 2018)
Sažetak na hrvatskom: U ovome radu opisan je digitalni sustava za upravljanje učinskim pretvaračima. Sustav je u mogućnosti generirati istosmjerni PWM signal, jednofazni sinusni PWM signal, trofazni sinusni PWM signal te trofazni sinusni PWM signal s utisnutim trećim harmonikom. Dan je prijedlog za dodavanje naprednih mogućnosti upravljanja učinskim pretvaračima. Projektiranim sustavom podržano je, u okviru ograničenja sklopa, podešavanje svih parametara kojima se definira PWM signal. Posebna pozornost posvećena je korisničkom sučelju koje je izrađeno na način da podržava koncept vlasništva nad proizvoljnim brojem modulacijskih signala. U osnovi korisničke podrške uključena je i mogućnost postojanja više korisnika; najviše troje uslijed sklopovskih ograničenja. Prije testiranja provedena je simulacija u PLECS-u. Rad prototipa projektiranog sustava testiran je u Laboratoriju učinske elektronike, a modulacije signala snimljene su osciloskopom.