Inteligentni sustav za uklanjanje glasova sa skrivenim namjerama u online anketama : završni rad - Kovačević, Hrvoje (H. Kovačević, 2017)
Sažetak na hrvatskom: Problem detektiranja manipulacije mišljenja problem je koji stranice sa glasovima ili recenzijama korisnika moraju riješiti. Ovaj rad se bavi detektiranjem numeričkih glasova koji imaju skrivene namjere. Problem pripada nadziranom učenju te se rješava strojnim učenjem klasifikacijskog modela. Kako bi se to postiglo potrebno je pripremiti podatke, izraditi i testirati modele te potom vrednovati rezultate. Priprema podataka svodi se na razumijevanje, vrednovanje i filtraciju podataka. Prilikom izrade modela potrebno je definirati mjeru uspješnosti modela te izabrati pravi algoritam za učenje modela. Ovaj rad opisuje proces poduzet kako bi se dobio model koji s 90% preciznošću klasificira glasove na ilegalne (sa skrivenom namjerom) i legalne.