Rješavanje klasifikacijskih problema evolucijom stabala odluke : završni rad - Kolobara, Vinko (V. Kolobara, 2016)
Sažetak na hrvatskom: Strojno učenje obuhvaća moćne metode koje se bave analizom podataka i učenjem računala na način sličan ljudskom. U ovome radu se primjenjuje genetsko programiranje na stabla odluke kako bi se riješili klasifikacijski problemi. I genetsko programiranje i stabla odluke su efikasni algoritmi u rješavanju tih problema, i kombinacijom se mogu dobiti još bolja svojstva. Za implementaciju je korišten ECF i implementiran je algoritam koji koristi jednostavno genetsko programiranje i isproban je na nekoliko skupova podataka na kojima su rezultati uglavnom dobri.