Automatizacija čišćenja postrojenja za neutralizaciju otpadnih voda upotrebom procesnog upravljačkog sustava PCS7 : diplomski rad - Kovačević, Domagoj (D. Kovačević, 2017)
Sažetak na hrvatskom: Na primjeru postrojenja za neutralizaciju otpadnih voda u farmaceutskoj industriji, opisan je postupak automatizacije procesa korištenjem PCS 7 programskog alata. Kroz rad na zadatku detaljnije je objašnjen postupak automatizacije procesa korištenjem PCS 7 alata te su prikazane prednosti, odnosno nedostaci, takvog načina programiranja. Za automatizirano postrojenje napravljeno je vizualizacijsko sučelje u WinCC Explorer-u. Također, napravljen je simulacijski model dijela postrojenja u programskom alatu Siemens SIMIT.