Zaštita od napada umetanjem programskog koda SQL : diplomski rad - Kolar, Ana (A. Kolar, 2017)
Sažetak na hrvatskom: U radu je objašnjen pojam sigurnosnih ranjivosti i predstavljene su najvažnije baze ranjivosti koje čuvaju podatke o otkrivenim ranjivostima. Pojašnjen je princip umetanja koda i pobliže umetanje programskog koda SQL, standardno ispitivanje otpornosti sustava na umetanje SQL koda te pregled i usporedba alata za provjeru ranjivosti na napade. Detaljno su pojašnjene tehnike napada umetanjem SQL koda i predstavljena vlastita implementacija jednostavnog alata s nekoliko navedenih tehnika. Rad je zaokružen tehnikama obrana od umetanja koda općenito te umetanja SQL koda s posebnim naglaskom na prakse vezane za programski jezik PHP i sustav za upravljanje bazama podataka MySQL.