Otkrivanje i evaluacija društvenih krugova na društvenim mrežama : diplomski rad - Kokotović, Laura (L. Kokotović, 2016)
Sažetak na hrvatskom: U ovom diplomskom radu spomenute su i objašnjene neke od već postojećih metoda koje se bave računanjem povjerenja i detekcijom zajednicama. Pojam povjerenja i krugova, kao i njihova svojstva, su analizirana općenito i u kontekstu društvenih mreža. Predložen je i objašnjen algoritam za računanje povjerenja kao i proces detekcije zajednica. Tri grupe prijatelja su definiriane: bliski prijatelji, dobri prijatelji i poznanici. Metode koje su korištene za određivanje granica između grupa prijatelja su metoda aritmetičke sredine i metoda medijana. Detektirane zajednice su evaluirane na stvarnom skupu podataka, koristeći metodu BER (Balanced Error Rate).