Aplikacija za upravljanje lokacijom na uređajima s operacijskim sustavom Android : završni rad - Kostelac, Marin (M. Kostelac, 2016)
Sažetak na hrvatskom: U današnje vrijeme većina ljudi ima stalan pristup GPS prijemniku, najčešće onome u pametnom telefonu. Time dobivaju pristup podacima o svojoj geografskoj lokaciji, čija preciznost može varirati. Ovaj rad bavi se poboljšanjem preciznosti tih podataka korištenjem više različitih izvora podataka i dodatne programske logike u obliku aplikacije za operacijski sustav Android. Implementirano je i opisano 7 algoritama kojima se pokušava poboljšati preciznost dobivenih podataka te je dana njihova usporedba s Google Maps-ovim algoritmom. Uz to, opisana je i aplikacija koja koristi te algoritme kako bi korisniku dala što preciznije podatke o njegovoj lokaciji, kao i kratke upute za korištenje.