Programski dodatak za generiranje koda za razvojnu okolinu IntelliJ IDEA : diplomski rad - Korman, Domagoj (D. Korman, 2017)
Sažetak na hrvatskom: Programski dodaci predstavljaju proširenja osnovnih funkcionalnosti određene aplikacije. Dodaci za razvojne okoline omogućavaju efikasniji razvoj programske podrške i koriste se za prilagođavanje procesa razvoja specifičnim potrebama. U okviru ovog rada razvijen je programski dodatak Savitar za IntelliJ IDEA koji omogućava istovremeno generiranje većeg broja datoteka korištenjem parametriziranih predložaka. Sve funkcionalnosti Savitara su detaljno objašnjene, a uz svako objašnjenje se može vidjeti i izvorni kod. Objašnjen je i postupak razvoja programskih dodataka za IntelliJ IDEA što uključuje konfiguraciju razvojnog okruženja prije razvoja i sam proces razvoja dodataka.