Određivanje položaja slučajno bačenih loptica u 3D prostoru : završni rad - Knežević, Marija (M. Knežević, 2017)
Sažetak na hrvatskom: U ovome završnom radu opisan je postupak projektiranja Arduino robota za pronalaženje loptica u 3D prostoru. Za snimanje poligona na kojemu se nalaze loptice korištena je Pixy kamera, pametni senzor za boju. Algoritam pronalaženja svodi se na traženje robotu najbliže loptice. Najbliža loptica odgovara najvećoj površini prethodno određene boje. Usmjeravanje i kretanje robota prema najvećoj površini koju kamera vidi omogućuje L298n modul za upravljanje DC motorima.