Generiranje LaTeX-kôda iz slika matematičkih izraza : diplomski rad - Knežević, Josip (J. Knežević, 2017)
Sažetak na hrvatskom: Ovaj rad implementira sustav za generiranje LaTeX koda iz slike matematičkog izraza. Pristup korišten u radu je drugačiji od standardnih pristupa jer koristi nove tehnike iz područja konvolucijskih i povratnih neuronskih mreža. Zbog toga model ne treba unaprijed ništa znati o parsiranju jezika. Model koristi konvolucijsku neuronsku mrežu za izdvajanje vizualnih značajki koje predaje modelu strojnog prevođenja koji je baziran na mehanizmu pažnje. Model je učen i testiran na skupu podataka koji se sastoji od matematičkih izraza koji su skupljeni iz raznih znanstvenih članaka te izvornog LaTeX koda za odgovarajući matematički izraz. Sustav se pokazao zadovoljavajućim s točnošću od 56.66%.