Odometrija mobilnoga robota zasnovana na očitanjima laserskog senzora udaljenosti : završni rad - Kovač, Valentina (V. Kovač, 2017)
Sažetak na hrvatskom: U ovom radu predstavljena je metoda lokalizacije zasnovana na slaganju uzastopnih očitanja laserskog senzora udaljenosti. Ova metoda uspoređuje referentni i trenutni položaj robota, na način da u svakom trenu računa promjenu kuta, te x i y koordinate. Ukupni položaj predstavlja ukupni zbroj promjena. Učinkovitost ove metode promatrana je u RViz vizualizatoru, te su rezultati predstavljeni u Matlabu. Pokazano je da lokalizacija na temelju metode slaganja uzastopnih laserskih očitanja daje dobre rezultate za određene situacije. No, ipak određeni nedostatci su vidljivi pa je nadogradnja ove metode potrebna.