Vektorsko upravljanje brzinom vrtnje sinkronog stroja sa stalnim magnetima bez mjernog člana brzine vrtnje : diplomski rad - Kovač, Sebastijan (S. Kovač, 2018)
Sažetak na hrvatskom: U radu je opisana implementacija vektorskog upravljanja brzinom vrtnje SMPM-a bez mjernog člana brzine vrtnje pomoću pretvarača napona i frekvencije, te programskog paketa Code Composer Studio. Opisane su komponente modela sustava vektorskog upravljanja tvrtke Texas Instruments te način njihova povezivanja i princip rada. Prikazani su i analizirani odzivi brzine vrtnje i struje SMPM-a pri pokusima zaleta i kočenja.