Unaprjeđenje programa za proračun ostatne topline u bazenu za istrošeno gorivo : diplomski rad - Gazivoda, Dora (D. Gazivoda, 2017)
Sažetak na hrvatskom: Bazen za istrošeno gorivo je prostor predviđen za mokro skladištenje nuklearnog goriva koje je provelo neko vrijeme u nuklearnom reaktoru i doseglo određeni stupanj odgora. SFPFA jednostavan je program, pisan u jeziku fortran90, koji ima mogućnost proračuna ostatne topline, vremena boravka u bazenu i akumuliranog odgora istrošenog goriva. Programu su dodane funkcije točnijeg proračuna ostatne topline, proračuna za proizvoljni vremenski trenutak ili niz vremenskih točaka, te mogućnost grupiranja gorivnih elemenata po kriteriju slične snage. Dobiveni podaci spremaju se u tekstualnu datoteku i pogodni su za daljnje proračune prema potrebi. Također, program ima mogućnost proračuna dvaju podataka, vremena do ključanja i vremena do otkrivanja goriva.