Projektiranje i izrada korisničkog sučelja, aktuatorskih i senzorskih čvorova pametnog plastenika : diplomski rad - Klapan, David (D. Klapan, 2017)
Sažetak na hrvatskom: Još od industrijske revolucije stalno svjedočimo napretku u raznim područjima tehnologije pa tako i u uređajima za proizvodnju poljoprivrednih proizvoda. Koristeći tehnologije poput najnovijeg trenda Internet of Things uzgajivačima je omogućeno da uzgajaju svoje proizvode bez potrebe za genetskim modificiranjem proizvoda, prskanjem s otrovnim pesticidima te daje im na mogućnost da optimalno upravljaju resursima potrebnim za uzgoj svoje poljoprivredne kulture. Uz sve to imaju mogućnost nadgledanja napretka svojih biljaka kilometrima udaljeni od mjesta na kojem su zasađeni. Uz pomoć ispitivanja tržišta i u direktnom razgovoru s malim i srednjim poduzetnicima, lako se može doći do zaključka da su potrebni sustavi poput GreenGrid sustava za pametno upravljanje plastenicima. Za to je potrebno osigurati jednostavno korisničko sučelje koje je svima razumljivo, sustav koji je modularan i skalabilan po potrebama korisnika te sklopovlje koje je što jednostavnije i što lakše za održavanje. Primjenom modernih komunikacijskih te web tehnologija, moguće je osigurati sustav koji će korisniku prikazati sve bitne informacije uz što manje njegove intervencije.