Izrada web-aplikacije za učenje glazbenih pojmova : završni rad - Kovač, Monika (M. Kovač, 2018)
Sažetak na hrvatskom: U okviru završnog rada izrađena je web-aplikacija za učenje glazbenih pojmova. Aplikacija omogućuje unos različitih vrsta pitanja te njihovu kategorizaciju. Vrste pitanja su pitanja s već ponuđenim odgovorima te pitanja s korisničkim unosom kao odgovorom. Korisnik se prijavljuje pod korisničkim imenom, odabire kategoriju pitanja te počinje rješavati deset pitanja. Nakon završetka odgovaranja, korisnik ima mogućnost pregledati točnost svojih odgovora. Aplikacija je koncipirana tako da klijentski dio (Java aplikacija) šalje zahtjeve poslužitelju, koji ih prosljeđuje bazi podataka te odgovore vraća nazad klijentskom dijelu. To je temelj MVC obrasca. Aplikacija je izrađena uporabom baze podataka PostgreSQL, programskim jezikom Java, Hibernateom, tehnologijama Java Servlet, JSP i JPA te HTML5 i Bootstrapom.