Implementacija i vrednovanje algoritma za izgradnju stabla odluke C4.5 : završni rad - Kiseljak, Luka (L. Kiseljak, 2018)
Sažetak na hrvatskom: U ovom radu iznesen je osnovni princip rada algoritma stabla odluke te su objašnjeni ključni koncepti koji se koriste pri izgradnji uspješnog stabla odluke na razini algorimta ID3. Na to je prezentiran i niz nadogradnji koji je implementiran u njegovom nasljedniku, algoritmu C4.5, koje uključuju rad s numeričkim atributima, nošenje s nepoznatim vrijednostima te postupke koji povećavaju općenitost stabla poput prestanka grananja prije nego su svi atributi poznati i podrezivanje. Opisana je i testirana ponuđena implementacija na dva skupa podataka koji su dali dobar uvid u sposobnosti implementiranog rješenja.