Generator web-servisa na temelju podatkovnog modela : diplomski rad - Granić, Mislav (M. Granić, 2017)
Sažetak na hrvatskom: U početku se upoznaje se s uvodom u generiranje koda kao rješenje problema ponavljajućeg pisanja istog ili sličnog koda koji se relativno lako može automatizirati. Zadatak je izrada generatora web-servisa na temelju podatkovnog modela koristeći T4 ili "Text Template Transformation Toolkit" predloške koji služe za generiranje koda. Izrađuje se aplikacija koja koristi T4 predložak kako bi generirala web-servise unutar projekta koji koristi Entity Framework za preslikavanje modela iz baze podataka. Opisuju se problemi kod izrade generatora, odluke koje dovode do jednostavnijeg rješenja i sama izrada generatora po koracima. Osim funkcionalnosti koje već postoje unutar Visual Studia, dodaje se funkcionalnost za dovlačenje atributa spojenih relacija iz baze podataka.