Algoritam detekcije atrijske fibrilacije primjenom Hilbertove transformacije : završni rad - Kisegi, Ana Marija (A. Kisegi, 2018)
Sažetak na hrvatskom: U radu je opisan algoritam za detekciju atrijske fibrilacije primjenom Hilbertove transformacije. Detektirani su R zupci i izlučene su značajke atrijske fibrilacije. Algoritam započinje prikazom EKG signala, te dalje slijedi filtriranje, podjela na odsječke, deriviranje, Hilbertova transformacija, detekcija R zubaca i ekstrakcija značajki atrijske fibrilacije pod koje se podrazumijeva srčani ritam, detekcija P valova i varijabilnost. U svrhu prikaza postignutih rezultata razvijeno je korisničko sučelje u MATLAB-u.