Planiranje trajektorije vrha alata robota mjerenjem zakrivljenosti u kontaktu s okolinom : završni rad - Kovač, Luka (L. Kovač, 2018)
Sažetak na hrvatskom: Implementiran je sustav planiranja tajektorije za robotsku ruku Schunk LWA4P Powerball koji radi u realnom vremenu. Algoritam planira gibanje u ovisnosti o zakrivljenosti objekta koje mjeri pomo´cu senzora baziranog na principima Soft robotike. Pri tome se gibanje ostvaruje s optimalnim vremenom gibanja. Obrad¯eni objekt se prikazuje u Point Cloud strukturi podataka i dostupan za daljnju analizu.