Primjena valićne transformacije u analizi EEG signala snimljenog tijekom zamišljanja pokreta : završni rad - Kinder, Ivana (I. Kinder, 2017)
Sažetak na hrvatskom: Snimanjem i analizom EEG signala moguće je detektirati namjeru voljnog pokreta tijela. Prije pojave mišićne aktivnosti dolazi do pojave evociranih potencijala karakterističnih frekvencijskih svojstava. Pokazano je da do pojave istih takvih evociranih potencijala dolazi i ako iz nekog razloga se izvršavanje pokreta ne dogodi. U ovom radu, objašnjeni su evocirani potencijali zamišljanja pokreta, valićna transformacija kao metoda analize signala te je razvijen algoritam klasifikacije EEG signala snimljenih tijekom zamišljanja pokreta lijeve i desne ruke. Za obradu EEG signala korištena je diskretna valićna transformacija (engl. Discrete Wavelet Transformation, DWT), a klasifikacija je provedena linearnom diskriminantnom analizom (engl. Linear discriminant analysis, LDA).