Razvoj programske podrške za upravljanje analogno-digitalnim pretvornikom : završni rad - Kovač, Josip (J. Kovač, 2016)
Sažetak na hrvatskom: Ovaj rad opisuje razvoj programske podrške za analogno-digitalni pretvornik te testiranje cijelog sustava. Za razvoj programske podrške korišten je Arduino Mega 2560. Prilikom kodiranja nisu korištene standardne Arduino funkcije zbog njihovog sporog izvođenja. Kako bi se ubrzalo izvođenje, kodiranje je izvedeno direktnim zapisivanjem naredbi u registar. Testiranje cijelog sustava obavljeno je koristeći Arduino pločicu na koju je poslan razvijeni kod, te osciloskop s 4 analogna i 16 digitalnih kanala. Rezultati mjerenja dobiveni na osciloskopu poklapaju se s rezultatima dobivenima simulacijom.