Hodanje robota NAO po stepenicama : završni rad - Kićinbaći, Luka (L. Kićinbaći, 2016)
Sažetak na hrvatskom: U ovom radu opisana je izvedba sekvenci pokreta NAO H25 robota za penjanje po stepenici i spuštanje niz stepenicu. Razvijen je algoritam pomoću kojeg robot određuje parametre stepenica te se penje po njima. Algoritam je napisan u programskom jeziku Python. Obrada slike i određivanje parametara stepenica provedeno je uz pomoć OpenCV biblioteke za Python.