Sustav za balansiranje baterijskih ćelija pomoću DC1942C elektroničke pločice : završni rad - Kičin, Marko (M. Kičin, 2017)
Sažetak na hrvatskom: U ovome radu opisana je važnost BMS-a kao sustava koji omogućava sigurno i optimalno iskorištavanje energije iz baterija. Ukratko je opisana povijest baterije, vrste baterija te njihove prednosti i nedostatci. Prikazana je karakteristika punjenja, odnosno pražnjenja litij ionskih baterija čime je opisan glavni problem koji BMS rješava. Predstavljene su pasivna i aktivna metoda balansiranja baterija s naglaskom na pasivnu zbog njene česte uporabe. Dan je uvid u sklopovlje potrebno za izradu BMS-a te je dan opis koda koji je napisan za potrebe ovog završnog rada. Kod se nalazi na mikroupravljaču i upravlja BMS-om. Na kraju se predstavlja moguće buduće rješenje postojećih problema.