Programski dodatak za provjeru pravopisa u alatu za upravljanje elektroničkim porukama : završni rad - Marić, Josip (J. Marić, 2018)
Sažetak na hrvatskom: Rad se bavi izradom programskog dodatka za provjeru pravopisa u Microsoft Outlooku. Od svih alata za upravljanje elektroničkim porukama, Microsoft Outlook odabran je iz razloga što je najkorišteniji. Provjeru pravopisa provodi Hascheck (Hrvatski akademski spelling checker) pa je svaki zahtjev za provjerom pravopisa teksta poruke proslijeđen Hascheck poslužitelju. Dodatak je napravljen tako da provjerava isključivo sadržaj elektroničke poruke koja je namijenjena za slanje, odnosno nema mogućnost provjeravanja pristigle pošte. Dodatak je dizajniran kao lako operabilno i intuitivno korisničko sučelje koje korisniku, uz samu provjeru teksta, omogućava ispravak pojedine riječi i ispravak cijelog teksta.