Sustav za izgradnju afektivnog rječnika za hrvatski jezik zasnovan na društvenim medijima : diplomski rad - Kelava, Josipa (J. Kelava, 2018)
Sažetak na hrvatskom: U ovom diplomskom radu prikazane su dvije metode izrade afektivnih rječnika na hrvatskom jeziku te su izgrađena dva rječnika. Rječnici su izgrađeni na temelju podataka prikupljenih s društvene mreže Facebook. Stranice s kojih su dohvaćeni podaci su Facebook stranice hrvatskih medijskih portala. Programski jezici koji su korišteni za dohvat podataka, obradu istih (lematizacija, uklanjanje zaustavnih riječi itd.) i izgradnju rječnika su skriptni jezici R i Python.