Društvena web usluga za učenje matematike zasnovana na konceptu igre: studijski slučaj učenja klasifikacije : završni rad - Kelava, Josipa (J. Kelava, 2016)
Sažetak na hrvatskom: U ovom završnom radu objašnjena je web usluga "Matematički lunapark" koja djecu uči matematiku u tri različita studijska slučaja učenja: klasifikaciji, nizanju i računanju. Ovaj završni rad je fokusiran na studijski slučaj učenja klasifikacije, dok su druga dva slučaja detaljnije objašnjena u završnim radovima Tee Pović i Brune Anđelić. Aplikacija Klasifikacija sadrži šest različitih igara: "Cvjetići u boji", "Predmeti u boji", "Razvrstavanje", "Teško razvrstavanje", "Rasporedi objekte" i "Gađaj košare". U radu je opisana njihova implementacija i način korištenja. Prikazano je korisničko sučelje ostatka web usluge odnosno dijela web usluge koji je zajednički za sva tri studijska slučaja. Rad sadrži i poglavlja o korištenim tehnologijama poput Phasera i JavaScripta. Objašnjen je pojam klasifikacije te korist koju djeca imaju od razvijanja matematičke intuicije u ranoj dobi života.