Mobilni poslužitelj videozapisa u stvarnom vremenu zasnovan na protokolu HTTP : diplomski rad - Katunarić, Ivo (I. Katunarić, 2016)
Sažetak na hrvatskom: U ovom radu izveden je poslužitelj video sadržaja za mobilni operacijski sustav Android. Protokol HTTP korišten je za prijenos video sadržaja. Format i način zapisa tog sadržaja odabrani su u skladu s video dijelom HTML5 specifikacije. Analizom ograničenja koje proizlaze iz te specifikacije uz zahtjev za maksimalnu podržanost prikaza video sadržaja od strane Internet preglednika, odabran je fragmentirani MPEG-4 format uz H.264 video kodiranje. Definirani su i objašnjeni osnovni pojmovi video kodiranja potrebni za razumijevanje programskog koda, te je detaljno opisana programsko ostvarenje zajedno s analizom njenih radnih svojstava, te slikovnog prikaza tijeka izvođenja.