Sustav za slikovne i glasovne pozive za operacijski sustav Android zasnovan na protokolu WebRTC : diplomski rad - Katić, Stanko (S. Katić, 2017)
Sažetak na hrvatskom: Protokol WebRTC omogućuje izravnu komunikaciju između web klijenata u stvarnom vremenu koristeći model ravnopravnih sudionika, bez potrebe za posredničkim poslužiteljem. Izravna komunikacija između ravnopravnih sudionika omogućuje brži prijenos podataka nego klasična klijent-poslužitelj arhitektura, kao i veću skalabilnost budući da ne postoji središnje usko grlo u sustavu. Protokol je primjenjiv na različitim područjima, poput slikovne i glasovne komunikacija u web aplikacijama. U ovom diplomskom radu, opisan je razvoj aplikacije za slikovne i glasovne pozive za operacijski sustav Android koristeći protokol WebRTC, kao i rezultati testiranja razvijene aplikacije na različitim mobilnim uređajima.