Procjena performansi usluge video poziva ostvarenog putem tehnologije WebRTC na osnovu analize kriptiranog prometa uporabom tehnike strojnog učenja : završni rad - Knežević, Tina (T. Knežević, 2018)
Sažetak na hrvatskom: WebRTC je projekt otvorenog koda kojim je omogućena audiovizualna komunikacija u stvarnome vremenu putem Web preglednika. Specifičnost ove tehnologije je u tome što koristi kriptiranje podataka prilikom komuniciranja između korisnika. U radu je opisana tehnologija WebRTC i protokoli koji osiguravaju enkripciju podataka, iskustvena kvaliteta te metoda strojnog učenja. Istražen je utjecaj parametara video kodiranja na iskustvenu kvalitetu korisnika u slučaju mobilnog višekorisničkog poziva. U sklopu istraživanja provedeno je testiranje na 27 ispitanika te su prikupljeni rezultati. Pomoću dobivenih rezultata i snimljenog prometa napravljena je analiza te su isti korišteni u metodi strojnog učenja. Izvedeni su zaključci o uspješnosti predviđanja kvalitete videa s obzirom na kriptirani mrežni promet.