Modul za upravljanje metapodacima digitalnih lekcija : diplomski rad - Kaselj, Marija (M. Kaselj, 2016)
Sažetak na hrvatskom: Kroz ovaj rad opisana je izgradnja modula za upravljanje metapodacima digitalnih lekcija kroz sustav Author, mogućnost njihovog harvestiranja pomoću protokola OAI-PMH te implementacija verzioniranja widgeta koji se koriste za izradu lekcija u sustavu Author.Teorijski dio rada sadrži opis shema metapodataka Dublin Core i IEEE LOM koje su podržane sustavom kao i način preslikavanja elemenata shema. Također, objašnjen je pojam harvestiranja i način rada protokola OAI-PMH te su opisane korištene tehnologije. Drugi dio rada opisuje najvažnije detalje implementacije te opisuje kako su moduli uklopljeni u konačni sustav i na koji način iskoristiti njegove mogućnosti.