Optimizacija metode za kompresiju slikovnih podataka bez gubitaka za mobilnu računalnu platformu : završni rad - Klopović, Ana (A. Klopović, 2015)
Sažetak na hrvatskom: Model kompresije predikcijom i entropijskim kodiranjem dobar je pristup komprimiranju slikovnih podataka bez gubitka. I korak predikcije i korak entropijskog kodiranja mogu se izvesti na različite načine. Ovisno o odabranoj kombinaciji, u prosjeku, u ovom radu, omjer veličine komprimirane datoteke i originalne slike od oko 60%. Za korištenje na mobilnoj platformi, korak entropijskog kodiranja Vitterovim algoritmom troši mnogo vremena te nije primjenjiv za praktičnu upotrebu. Korak se stoga optimira tako da se umjesto Vitterovog, primijeni algoritam Golomb-Rice koji drastično smanjuje vrijeme izvođenja.