Skladanje glazbe pomoću rekurzivnih neuronskih mreža : završni rad - Kostelac, Jure (J. Kostelac, 2018)
Sažetak na hrvatskom: U ovom radu obrađuje se metoda skladanja glazbe pomoću rekurzivnih neuronskih mreža. Na početku prolazimo tijek razvoja neuronskih mreža. Uspoređujemo biološki neuron s umjetnim, navodimo vrste prijenosnih funkcija i govorimo o usponima i padovima neuronskih mreža. Nadalje objašnjavamo razliku između unaprijednih i ponavljajućih mreža. Spominjemo algoritam propagacije pogreške unatrag koji je zaslužan za rješavanje problema dodjele zasluga. Skladanje glazbe radimo na primjeru dvoosne ponavljajuće neuronske mreže. Analiziramo MIDI datoteke iz kojih izvlačimo elemente koje vrednujemo i objašnjavamo kako se ostvaruje vremenska i notna invarijantnost neuronske mreže. Rad zaključujemo uspoređujući prednosti i mane ove metode.