Protokol za razvoj povjerenja među nekooperativnim agentima : završni rad - Kovač, Annie (A. Kovač, 2016)
Sažetak na hrvatskom: U završnom radu obrađivala se primjena binarnog konsenzusa po povjerenju na multi agentski sustav aMussels. Promatrao se utjecaj različitih parametara na brzinu postizanja konvergencije povjerenje te na samu vrijednost povjerenje. Radila se diskretizacija povjerenje te provjera postiže li se brže konvergencija povjerenja ukoliko je isto kvantizirano. zaključak je bio da se ne postiže, no kvantizacijom je moguće uštedjeti prijenos informacija pri komunikaciji. Također, proučavale su se mogućnosti detekcije uljeza u multi agentskom sustavu, gdje je uljez agent koji namjerno radi protiv zajedničkog cilja grupe.