Pohrana energije iz vjetrenih elektrana : završni rad - Klenkar, Ivan (I. Klenkar, 2016)
Sažetak na hrvatskom: Energija proizvedena u obnovljivim izvorima energije postaje sve važniji faktor opskrbe električnom energijom diljem svijeta. Zbog svoje nepredvidive prirode ne može uvijek zadovoljiti potrebu za električnom energijom u mreži. Dolazi do potrebe za spremanjem energije kao bitnim elementom u upravljanju energijom iz obnovljivih izvora te lakšom opskrbom električne mreže sa električnom energijom. Takva situacija među obnovljivim izvorima dovela je do razvoja i implementacije tehnologija za pohranu energije.