Arhitektura i dizajn sustava za logističko upravljanje mobilnim robotom : završni rad - Ivanković, Tomislav (T. Ivanković, 2017)
Sažetak na hrvatskom: Tema ovog završnog rada je izrada sustava za logističko upravljanje mobilnim robotom „Robolog" s naglaskom na arhitekturu i dizajn tog sustava. Uz pomoć ovog sustava, korisnik bi na karti trebao moći vidjeti gdje se trenutno robot nalazi i imati mogućnost narediti robotu da se premjesti na neko drugo mjesto zadavanjem robotovog odredišta na toj istoj karti. U radu je opisano od kojih se softverskih i hardverskih dijelova sustav sastoji, koji se softverski dijelovi izvršavaju na kojem hardveru i na visokoj razini apstrakcije na koji način softverski dijelovi međusobno komuniciraju. Isto tako, u radu je obrađena organizacija koda nekih softverskih dijelova ovog sustava.