Aplikacija za usporednu analizu izvješća : diplomski rad - Klarić, Branimir (B. Klarić, 2018)
Sažetak na hrvatskom: Cilj ovog diplomskog rada je bio razviti mrežnu aplikaciju za usporednu analizu izvješća. Aplikacija je napravljena u svrhu automatizacije ručne usporedbe i analize parova izvješća. Podržani formati izvješća za analizu su .csv i .xls. Izvješća učitana u aplikaciju se spremaju u MongoDB bazu podataka. MongoDB baza podataka je odabrana zbog nezadovoljavajućih performansi relacijskih baza podataka. Kroz korisničko sučelje aplikacije korisnici uređuju sadržaj i postavke analize te učitavaju pojedina izvješća. Rezultirajuća usporedna analiza para izvješća se ispisuje u datoteku .xlsx formata i predaje korisniku. Razvoj aplikacije je pratio pristup oblikovanja upravljanog domenom, što je rezultiralo raslojenom arhitekturom s jasnim ovisnostima među komponentama. Mrežna aplikacija je razvijena u programskom jeziku C# korištenjem ASP.NET razvojnog okvira i Microsoft Visual Studio integriranog razvojnog okruženja. Složeni dijelovi korisničkog sučelja koriste Knockout biblioteku za programski jezik JavaScript. Za administriranje MongoDB baze podataka je korišten alat Robomongo.