Ispitivanje alata za statičku analizu koda pisanog u programskom jeziku PHP : završni rad - Kandić, Anđelo (A. Kandić, 2017)
Sažetak na hrvatskom: U ovom radu proučene su tehnike te načini na koji općenito rade alati za statičku analizu koda koji pronalaze sigurnosne propuste. Pri tome je bio naglasak na programskom jeziku PHP i načinu na koji dolazi do sigurnosnih propusta unutar PHP-a. Pronađeni su alati za statičku analizu koda pisanog u programskom jeziku PHP te su izdvojeni i objašnjeni najkorisniji od njih. Nakon toga je pronađena baza s izvornim kodovima ispitnih slučajeva uz pomoću koje se napravila struktura repozitorija na kojoj se mogu vršiti testiranja alata za statičku analizu koda. Na kraju je napravljena skripta pomoću koje se mogu pokrenuti svi statički analizatori koda odjednom nad ispitnim slučajevima unutar repozitorija.