Višezadaćni rad, sinkronizacijski mehanizmi i upravljanje spermnikom u Android okruženju : završni rad - Kozak, Hrvoje (H. Kozak, 2017)
Sažetak na hrvatskom: U radu se pručavaju i opisuju načini ostvarivanja višezadaćnog rada u Android okruženju uz pomoć dretvi i procesa. Navode se i opisuju sikronizacijski mehanizmi, te proučava način upravljanja spremnikom. Uz to daje se uvid u rješenja praktičnog dijela, što uključuje Dekkerov i Lamportov algoritam, te simulacija straničenja uz FIFO strategiju izbacivanja stranica.